KASTEEL DE CANNENBURGTOCHT, 1 november 2017

DSC06435 - kopie

KASTEEL DE CANNENBURGTOCHT,

SAMEN OP PAD, VAASSEN, 1 november 2017

Na een flinke rit stuurt mijn navigatie mij het terrein op van sv Vaassen. Er rijst bij mij DSC06437enige twijfel. De start is bij voetbalvereniging Vaassen dus toch niet bij een sv? Er staan nog niet zo veel auto’s, maar het is pas kwart over negen. Als er nog een wandelaar langs loopt vanuit zijn DSC06441auto ga ik ook maar richting de vermeende kantine en de trap op naar boven. Daar zitten toch al de nodige wandelaars waaronder een enthousiaste Rina.

DSC06443Al snel komt de vraag of ik vandaag foto’s wil maken want zowel Henk als Peter zitten in de lappenmand. Natuurlijk wil ik dat! Ik maak toch al foto’s. Maar als ik gelijk mijn toestel pak en een foto maak wordt er gereageerd dat ik wel rustig aan mag doen……..DSC06445

 

 

OVER DE KEITJES.

Na een korte toespraak van Rina gaan we op pad, en middels een klein stukje bebouwde kom het landelijke in. Zo komen we al snel aan bij de toegangspoort van kasteel DSC06451Cannenburch waar ik er direct op los ga fotograferen. De statige oprijlaan met leuke DSC06458kaders (zie foto’s) en de nodige padenstoelen. Maar daarvan fotografeer ik er niet te veel, dat is de afgelopen weken al volop gedaan. Zo kom ik als laatste aan bij het eigenlijke kasteel en het bankje waar een metalen Maarten van Rossum ons op zit te wachten. Natuurlijk moet ook hier een kiekje worden gemaakt en als ik met Harry en Bert door loop moeten we er even de pas in zetten om het peloton dat ook flink door loopt weer in te halen.

Langs een duiventil lopen we naar een waterradmolen en weer her landelijke in. Daar DSC06485trekken leuke huisjes en boerderijtjes langs veel ook met rieten daken die zelfs hier en daar opnieuw gedekt worden.  Paarden en koeien DSC06490komen nieuwsgierig naar ons kijken. Over een smalle houtkade tussen het water door hebben w zicht op twee zwanen met de herfsttinten op de achtergrond. Een waterstroompje kabbelt over wat keitjes het water in.

EEN ANDERE NAAM.

De Veluwse Bron laten we links liggen, maar het is gelukkig lekker weer. Het DSC06509natuurgebied Vossenbroek Slalommend over veel onverharde paden gaan we Emst in ondanks DSC06510het bord afgesloten voor alle verkeer. Zo komen we op 11 km al op de horecarust bij café  ‘van de Schepop’. Daar mogen we gewoon plaats nemen aan tafel, men komt langs. Terwijl de tafel naast ons de consumptie al heeft moeten wij nog bestellen. En als Ben alsnog een broodje kroket wil bestellen krijgt hij te horen dat dat nog een kwartier gaat duren. Dan maar een bak soep. 😉

 

Als ik overigens een foto wil maken van het naambord staan daar pontificaal twee SOP-DSC06545pers voor waarvan er één wel onder de tafel wil kruipen en de ander achter een vlaggenmast wil schuilen voor een betere foto……. 😉  En ik krijg DSC06553de opmerking dat het toch wel een unieke foto wordt want het etablissement krijgt zeer binnenkort een andere eigenaar en naam.

LEREN SCHAATSEN.

Na de serviezen en antieke kast bewonderd te hebben gaan we naar buiten, het landelijke weer DSC06556in. Langs het pad huppelen de koeien door de wei, vast ingegeven door het ongewoon hoge aantal mensen dat langs wandelt. We nemen de nodige klompenpaden die natuurlijk ook over de mooiste paden gaan.

DSC06562Even uit de info: Hier gaan we verder door de weilanden en we komen nog in de buurt van het Hertenheuveltje/Pietersbergje veel benamingen in de volksmond. Vroeger zou dit een pleisterplaats DSC06563zijn geweest van Koningin Wilhelmina als ze met haar rijtuig door de Kroondomeinen reed.

In dit gebied moeten ook een aantal prehistorische grafheuvels te vinden zijn die op DSC06564een lange lijn over de hele Veluwe liggen. Maar die zijn aan mijn aandacht ontsnapt. De wagenrust dient zich al weer aan met een koek en een sapje en dan zit er ook al weer ruim 18 km op.

De omgeving wordt wat bosrijker met de nodige sprengen en ik zie een hekje met een DSC06581soort opstapje langs het pad. Het duurt even tot het tot met door dringt dat het om een opstapje voor ruiters gaat die na hun paard te hebben DSC06582laten rusten aan het hekje hier weer op kunnen stappen. Af en toe gaat er toch nog een paddenstoelenfoto tussendoor en we zien zelfs een drietal varkens dat vrij buiten rond loopt DSC06585Dan zijn we inmiddels al weer in het landelijke en zetten koers naar het huis van de broer van Rina, die overigens ook mee wandelt, en waar ze DSC06588zelf ook ooit gewoond heeft. We gaan het bos door waar ze als kind speelde met een vijver waar de kinderen van haar broer leerden schaatsen.

DSC06593Door het landelijke komen we weer in Vaassen en door een nieuwbouwwijk weer bij sv Vaassen.

Bedankt Rina en SOP voor deze heerlijke wandeldag door, voor mijn gevoel, de andere omgeving van Apeldoorn.

DSC06597Alle foto’s staan op:

https://photos.app.goo.gl/VrlsDN4j0RzwyEnl1Vaassen 1-11-2017

25 km 10:00 – 15:50 uur.

Advertisements

About wandelverhalen

Mijn ´wandelcarriere´ start in 1985 als ik mijn eerste 40 km tocht loop en lid wordt van DJO, de Lisser wandelvereniging. Ik pendel mee naar tochten en als ik zelf een auto heb loop ik elke zaterdag. Liefst 40 km. Rond 1990 wandel ik vrijwel elke week met Martin en worden de afstanden langer: 50, 60, 65, 70 en uiteindelijk zelfs een Kennedymars van 80 km in Hilversum, maar dat is dan voorlopig ´eens maar nooit meer´. Ik loop 10 jaar op rij de vierdaagse van Apeldoorn, vier jaar met die van Nijmegen in de week daarna. Naast het wandelen ga ik meer binnen de wandelsport doen. Ik sta soms als EHBO-er klaar en maak 15 jaar lang het clubblad van WSV de Zwervers uit Beverwijk. Ik heb twee routes voor WS78 gemaakt, vanuit Voorhout en Sassenheim (24-11-’12), en één voor RS80 vanuit Lisse. (Zie hiervoor de pagina ‘oudere wandelverslagen’.) Na de komst van mijn kinderen begin ik elke zaterdag met hen te lopen. De tochten worden steeds langer en oudste zoon Sebastian ging zelfs mee op de 25 km. In Adriaan heb ik een even enthousiaste wandelmaat gevonden. Hij heeft me weer mee gekregen op div. Kennedymarsen! En me zo ver gekregen deze blog te maken waarvan ik in eerste instantie zei: ‘Wie leest dat nu?’ Maar dat valt reuze mee! Op de oude blog Wandelenmetmonique.blogspot.nl kwamen meer dan 29.000 personen een kijkje nemen, op deze ben ik op 4 januari 2013 de 10.000 views gepasseerd!

Posted on November 3, 2017, in SOP Samen Op Pad. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: